Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kekszes-almás

  • A tetejére

    4 evőkanál porcukor
    4 evőkanál keserű kakaópor
    5 dkg Rama

  • A tésztához

    50 dkg háztartási keksz (ha lehet, akkor szögletes forma)
    3 csomag (12 dkg) vaníliás pudingpor
    20 dkg kristálycukor (méz is lehet)
    8-10 evőkanál víz
    8 dl víz
    1,25 kg alma


  • Elkészítés

    Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, 5 dl vizet ráöntünk, a cukorral ízesítjük, 8-10 perc alatt puhára főzzük (ha mézzel készítjük, akkor azt a már puha almához keverjük. Közben a vanília ízű pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük, és kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik. Egy kb. 28 x 23 cm-es tepsi alját keksszel kirakjuk (ritkán lehet négyszögletű kekszhez jutni, ezért a hagyományos kerek is jó hozzá, amit szintén a tepsibe rakunk, az üres helyekre pedig kis darabokat tördelünk belőle). A meleg almakrémet egyenletesen rákenjük. A tetejére szép sorban keksz kerül (kerek kekszek esetén az üres területeket tört darabokkal kitöltjük). A kakaóport a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel kevergetve fölforraljuk, a tűzről levéve a Ramát hozzáadjuk, majd ezt a mázat a sütemény – pontosabban a keksz – tetejére kenjük. Jól behűtjük, ezalatt nemcsak összeérik egy kicsit, hanem össze is áll, így lehet majd szeletelni.
 
 

 

Profilkép




Elérhetőség

Szerki

Írj nekem a címemre ja és KOMIZZ! SZAVAZZ
érezd jól magad!
By Főszerki

oollddaall@citromail.hu

:)))))



doLllSss


doŁŁ$


Háttér


írj email-t: oollddaall@citromail.hu


Kijelölésgátló


NEM!


Smileykmnre






Üzi-dobozom:)


Levelezőlista




Archívum

Naptár
<< Október / 2018 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 124970
Hónap: 2548
Nap: 82